Karbanátky se smaženými vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí maso mleté
  • 3 g Oregano sušené
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 20 ml Hořčice
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 767 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 365.3 mg
  • Draslík 530.1 mg
  • Vláknina 4056.5 mg
  • Vitamín A 4056.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme rohlíky nakrájené na malé kostičky, zalijeme octem, necháme pár minut rohlíky nasáknout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mleté maso, hořčici, strouhaný sýr, vejce a koření. Důkladně promícháme a prohněteme, aby se všechno propojilo.

  • 2

    Potom ze směsi vytvarujeme větší, ne moc silné placky, které ogrilujeme na rozpáleném, olejem potřeném roštu.

  • 3

    Mezitím na pánvi na zbylém oleji usmažíme volská oka, která poklademe na hotové karbanátky.

Komentáře k receptu