Bramborový krém s krevetou a feferonkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 30 g Zázvor celý
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 800 ml Vývar slepičí
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 608.5 mg
  • Vláknina 7666.3 mg
  • Vitamín A 7666.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 3 lžících oleje osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, očištěnou feferonku a trochu kurkumy. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory a znovu krátce osmahneme. Přilijeme vývar, 100 ml vody, povaříme asi 20 minut.

  • 2

    Očištěné a omyté krevety opékáme asi 3 minuty na lžíci oleje, potom je osolíme.

  • 3

    Feferonku vyjmeme a polévku rozmixujeme. Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme.

  • 4

    Nakonec do polévky vložíme krevety a každou porci ozdobíme lístky koriandru.

Komentáře k receptu