Bramborový krém s krevetou a feferonkou
Suroviny
- 500 g Brambory
- 30 g Zázvor celý
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 800 ml Vývar slepičí
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 608.5 mg
- Vláknina 7666.3 mg
- Vitamín A 7666.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 3 lžících oleje osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, očištěnou feferonku a trochu kurkumy. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory a znovu krátce osmahneme. Přilijeme vývar, 100 ml vody, povaříme asi 20 minut.
-
2
Očištěné a omyté krevety opékáme asi 3 minuty na lžíci oleje, potom je osolíme.
-
3
Feferonku vyjmeme a polévku rozmixujeme. Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme.
-
4
Nakonec do polévky vložíme krevety a každou porci ozdobíme lístky koriandru.