Candát na rožni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 29.1 mg
- Draslík 165 mg
- Vláknina 2294.3 mg
- Vitamín A 2294.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a střídavě s kousky candáta napichujeme na jehly.
-
2
Špízy osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou. Urovnáme je na sádlem vymazaný pekáč.
-
3
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli poklademe na špízy a okmínujeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut.
-
4
Podáváme s pečenými bramborami.