Kibbeh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Bulgur
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.11 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 609.8 mg
  • Vláknina 32623 mg
  • Vitamín A 32623 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme na 20 minut změknout. Omyjeme a očistíme lilky a nakrájíme je nahrubo. Česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozkrojíme a zbavíme jader a stopky.

  • 2

    Bulgur scedíme přes sítko, necháme okapat a dáme do misky. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli a společně s kořením přidáme do směsi. Směs osolíme a rukama dobře propracujeme. Tvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni vysmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno. Kibbehy podáváme posypané pažitkou.

Komentáře k receptu