Srnčí paštika s medailonky a olivami
Suroviny
- 500 g Srnčí maso
- 200 g Slanina vepřová
- 350 g Vepřové maso libové
- 50 g Olivy černé
- 50 g Olivy zelené
- 450 g Listové těsto
- 400 g Srnčí maso
- 1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Martell cognac
- 3 polévková lžíce Jalovec
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1291 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1273 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 368.8 mg
- Draslík 919.8 mg
- Vláknina 5284.3 mg
- Vitamín A 5284.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2223.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zmražené listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy asi 5-6 cm.
-
2
Srnčí a vepřové maso omyjeme a s pokrájenou slaninou pomeleme 2x na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, drobně pokrájenou petrželovou nať, tymián, rozmarýn, 3 lžíce drceného jalovce, nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, koňak. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Pak k paštice přimícháme nakládané černé a zelené olivy.
-
3
Srnčí medailonky z kýty omyjeme a prudce na olivovém oleji restujeme z každé strany (2 minuty). Potom medailonky osolíme a opepříme.
-
4
Vyloženou formu do poloviny naplníme 1/2 paštiky, pak na vrstvu paštiky poklademe medailonky, a zakryjeme 2/2 masové směsi. Uhladíme a zakryjeme listovým těstem, které potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed těsta vypíchneme otvor (kvůli páře).
-
5
Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.
-
6
Upečenou paštiku necháme vychladit a dáme ji do chladničky. Druhý den ji nakrájíme na plátky a podáváme.