Srnčí paštika s medailonky a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Srnčí maso
  • 200 g Slanina vepřová
  • 350 g Vepřové maso libové
  • 50 g Olivy černé
  • 50 g Olivy zelené
  • 450 g Listové těsto
  • 400 g Srnčí maso
  • 1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Martell cognac
  • 3 polévková lžíce Jalovec
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1291 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1273 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 368.8 mg
  • Draslík 919.8 mg
  • Vláknina 5284.3 mg
  • Vitamín A 5284.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2223.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmražené listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy asi 5-6 cm.

  • 2

    Srnčí a vepřové maso omyjeme a s pokrájenou slaninou pomeleme 2x na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, drobně pokrájenou petrželovou nať, tymián, rozmarýn, 3 lžíce drceného jalovce, nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, koňak. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Pak k paštice přimícháme nakládané černé a zelené olivy.

  • 3

    Srnčí medailonky z kýty omyjeme a prudce na olivovém oleji restujeme z každé strany (2 minuty). Potom medailonky osolíme a opepříme.

  • 4

    Vyloženou formu do poloviny naplníme 1/2 paštiky, pak na vrstvu paštiky poklademe medailonky, a zakryjeme 2/2 masové směsi. Uhladíme a zakryjeme listovým těstem, které potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed těsta vypíchneme otvor (kvůli páře).

  • 5

    Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.

  • 6

    Upečenou paštiku necháme vychladit a dáme ji do chladničky. Druhý den ji nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu