Medový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 225 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Cukr krupice
  • 115 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 86.9 mg
  • Vláknina 3763 mg
  • Vitamín A 3763 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a krupicový cukr zpěníme a vmícháme mírně ohřátý med. Postupně zašleháme vejce. Pokud se směs bude srážet, přisypeme trochu mouky. Potom přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.

  • 2

    Chlebíčkovou formu o objemu 900 ml vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Povrch uhladíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut. Po 40 minutách otevřeme troubu a pokud bude povrch tmavý, přikryjeme formu kouskem pečícího papíru a snížíme příkon tepla.

  • 3

    Příprava polevy: moučkový cukr smícháme s medem a 1 lžící horké vody. Směsí potřeme povrch upečeného chlebíčku a polevu necháme stéct i po stranách.

Komentáře k receptu