Medový chlebíček
Suroviny
- 225 g Máslo čerstvé
- 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 115 g Cukr krupice
- 115 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 6 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 27 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 156.4 mg
- Draslík 86.9 mg
- Vláknina 3763 mg
- Vitamín A 3763 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo a krupicový cukr zpěníme a vmícháme mírně ohřátý med. Postupně zašleháme vejce. Pokud se směs bude srážet, přisypeme trochu mouky. Potom přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
-
2
Chlebíčkovou formu o objemu 900 ml vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Povrch uhladíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut. Po 40 minutách otevřeme troubu a pokud bude povrch tmavý, přikryjeme formu kouskem pečícího papíru a snížíme příkon tepla.
-
3
Příprava polevy: moučkový cukr smícháme s medem a 1 lžící horké vody. Směsí potřeme povrch upečeného chlebíčku a polevu necháme stéct i po stranách.