Zázvorová smetanová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 59 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 535.2 mg
- Draslík 188.7 mg
- Vláknina 1500 mg
- Vitamín A 1500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu vlijeme do kastrolu, přisypeme cukr a zahřejeme k bodu varu. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, celý badyán a plotýnku vypneme. Pod pokličkou necháme asi 1 hodinu stát.
-
2
Potom smetanu znovu zahřejeme k bodu varu. Žloutky vyklepneme do mísy, ušleháme a smetanu na ně přecedíme. Promícháme a odstraníme zázvor a badyán. Omáčku přecedíme do kastrolu a za stálého míchání zvolna povaříme do zhoustnutí.
-
3
Podáváme v mističkách a můžeme doplnit čerstvým ovocem.