Zázvorová smetanová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 225 g Zázvor celý
  • 900 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Badyán
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 535.2 mg
  • Draslík 188.7 mg
  • Vláknina 1500 mg
  • Vitamín A 1500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vlijeme do kastrolu, přisypeme cukr a zahřejeme k bodu varu. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, celý badyán a plotýnku vypneme. Pod pokličkou necháme asi 1 hodinu stát.

  • 2

    Potom smetanu znovu zahřejeme k bodu varu. Žloutky vyklepneme do mísy, ušleháme a smetanu na ně přecedíme. Promícháme a odstraníme zázvor a badyán. Omáčku přecedíme do kastrolu a za stálého míchání zvolna povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Podáváme v mističkách a můžeme doplnit čerstvým ovocem.

Komentáře k receptu