Brambory s chilli kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1091 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 819.6 mg
- Vláknina 7546.8 mg
- Vitamín A 7546.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vydrhneme kartáčkem, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Do mělkého pekáče nalijeme olej, aby pokryl dno. Pekáč vložíme na 10 minut do předehřáté trouby na 200 °C. Poté vložíme brambory a potřeme horkým olejem.
-
2
V misce smícháme mleté chilli koření, kmín a sůl. Brambory směsí posypeme. Do pekáče přilijeme zbylý olej. Pečeme 15 minut, až jsou brambory měkké. Vyjmeme z pekáče, necháme okapat a přendáme na nahřátou mísu. Posypeme bazalkou a podáváme.