Terina ze pstruha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 750 g Pstruh
  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1730 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 104 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 647.2 mg
  • Draslík 1628.3 mg
  • Vláknina 9264.8 mg
  • Vitamín A 9264.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme hladkou mouku se 175 g měkkého másla, přidáme

  • 2

    vajíčka, 3-5 lžic vlažné vody, promícháme a rukou vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout.

  • 3

    Na pomoučeném vále si těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm.

  • 4

    Nádobu na paštiku vyložíme plátem křehkého těsta tak, aby konce těsta visely přes okraj nádoby.

  • 5

    Pstruhy stáhneme z kůže, vykostíme, 2 plátky masa odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a dáme do mísy. Přidáme k němu máslo, šťávu z citrónu, žloutky, sůl, pepř a bílé víno, vývar, prolisovaný česnek, drobně pokrájenou petrželku, kerblík, majoránku, rozmixujeme na rybí fáš. Do takto připravené paštiky vmícháme ušlehanou smetanu a 1/3 směsi naplníme připravenou nádobu. Odložené plátky pstruha osolíme, opepříme a každý zvlášť zabalíme do nakrájených plátků slaniny. Takto připravený plát pstruha položíme na náplň, na něj dáme další vrstvu paštiky, na ni položíme druhý plát ryby a zakryjeme zbylou paštikou. Nakonec vše zakryjeme těstem, potřeme vodou a zakryjeme víkem.

  • 6

    Rybí paštiku dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C přibližně 1 hodinu.

  • 7

    Upečenou paštiku odkryjeme, necháme vychladnout a pak vyklopíme z nádoby na tácek a odložíme na několik hodin do chladničky.

  • 8

    Nakrájené porce rybí teriny podáváme na listech ledového salátu.

  • 9

Komentáře k receptu