Hovězí maso dušené na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 500 g Hovězí plec
  • 500 g Hovězí žebra
  • 200 g Anglická slanina
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 15 g Jíška instantní
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1000 ml Víno červené
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 87.1 mg
  • Draslík 602.6 mg
  • Vláknina 1538.3 mg
  • Vitamín A 1538.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm lehce orestujeme.

  • 3

    Do pekáče vložíme maso, orestovanou cibuli, slaninu, česnek, tymián, bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. Pečeme odkryté asi hodinu. Víno se částečně odpaří, takže přilijeme vývar, pekáč zakryjeme a dusíme další hodinu a půl.

  • 4

    Kusy masa vyndáme z pekáče a omáčku zahustíme jíškou, povaříme dvě minuty a odstavíme.

Komentáře k receptu