Hovězí maso dušené na víně
Suroviny
- 200 g Cibule
- 500 g Hovězí plec
- 500 g Hovězí žebra
- 200 g Anglická slanina
- 10 g Pepř černý mletý
- 5 g Tymián čerstvý
- 15 g Jíška instantní
- 15 g Petržel kudrnka
- 1000 ml Víno červené
- 1000 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 31 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 87.1 mg
- Draslík 602.6 mg
- Vláknina 1538.3 mg
- Vitamín A 1538.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
-
2
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm lehce orestujeme.
-
3
Do pekáče vložíme maso, orestovanou cibuli, slaninu, česnek, tymián, bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. Pečeme odkryté asi hodinu. Víno se částečně odpaří, takže přilijeme vývar, pekáč zakryjeme a dusíme další hodinu a půl.
-
4
Kusy masa vyndáme z pekáče a omáčku zahustíme jíškou, povaříme dvě minuty a odstavíme.