Vepřové ragú na cibuli a pivu
Suroviny
- 400 g Cibule
- 1300 g Vepřová pečeně
- 250 g Žampiony čerstvé
- 4 g Tymián čerstvý
- 10 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 g Petržel kudrnka
- 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 750 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Tymián sušený
- 3 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 63 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 158 mg
- Draslík 881.4 mg
- Vláknina 3615.2 mg
- Vitamín A 3615.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
-
2
Maso pokrájíme na kostky o velikosti 2x3 cm, osolíme a opepříme.
-
3
Houby očistíme, pokrájíme na silnější plátky, které necháme osmahnout na pánvi. Dáme si stranou.
-
4
Olej necháme rozehřát a osmahneme na něm maso ze všech stran, cca 20 minut. Poté přisypeme cibuli, tymián, vše dobře promícháme a dusíme 30 minut.
-
5
Směs podlijeme 100 ml vývaru a pivem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Na mírném ohni dusíme 90 minut.
-
6
Měkké maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Vyjmeme přebytečný tuk a bylinky. Omáčku zahustíme troškou mouky s máslem, přidáme houby, nasekanou pažitku a na závěr vmícháme maso. Vše necháme chvilku povařit a ihned podáváme.