Anglický krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 285.2 mg
- Draslík 24.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 465.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem prohřejeme v kastrolu k bodu varu. Odstavíme a necháme asi 10 minut stát. Několik semínek vanilky vyškrábeme do mléka a lusk vyjmeme.
-
2
Žloutky utřeme s cukrem, přišleháme k nim horké mléko a směs vrátíme do kastrolu. Na mírném ohni těsně pod bodem varu krém za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
-
3
Krém přecedíme do mísy a podáváme.