Hovězí ragú s okurkami
Suroviny
- 120 g Cibule
- 500 g Hovězí maso zadní
- 80 g Sádlo škvařené
- 5 g Tymián čerstvý
- 25 g Okurky
- 40 g Strouhanka
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Petržel kudrnka
- 150 ml Ocet vinný
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 26 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 719.7 mg
- Vláknina 10482.8 mg
- Vitamín A 10482.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso vložíme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka asi hodinu a půl. Scedíme a maso nakrájíme na nudličky. Vývar budeme ještě potřebovat.
-
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Přisypeme mouku a za občasného míchání necháme zezlátnout. Podlijeme vývarem z hrnce, octem, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku, bobkový list, tymián a prolisovaný česnek. Povaříme 10 minut.
-
3
Do pekáčku vložíme nakrájené maso, zalijeme omáčkou z pánve, přimícháme kyselé okurky nakrájené na kostičky, povrch posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme 30 minut.