Hovězí ragú s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 25 g Okurky
  • 40 g Strouhanka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Ocet vinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 719.7 mg
  • Vláknina 10482.8 mg
  • Vitamín A 10482.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso vložíme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka asi hodinu a půl. Scedíme a maso nakrájíme na nudličky. Vývar budeme ještě potřebovat.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Přisypeme mouku a za občasného míchání necháme zezlátnout. Podlijeme vývarem z hrnce, octem, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku, bobkový list, tymián a prolisovaný česnek. Povaříme 10 minut.

  • 3

    Do pekáčku vložíme nakrájené maso, zalijeme omáčkou z pánve, přimícháme kyselé okurky nakrájené na kostičky, povrch posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu