Hrášek dobré hospodyňky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 23 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 30.3 mg
- Draslík 395.5 mg
- Vláknina 13760.8 mg
- Vitamín A 13760.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu pokrájíme na drobné kousky a necháme spařit vařící vodou.
-
2
Cibulky oloupeme a společně se slaninou necháme osmahnout na rozpáleném másle. 5 minut dusíme na mírném ohni, poté cibulky i slaninu vyjmeme a šťávu v pánvi zaprášíme moukou. Necháme smažit 1 minutu, poté vrátíme do pánve cibuli i slaninu.
-
3
Přilijeme horký vývar, přidáme hrášek, tymián, petržel, bobkový list a vše necháme přiklopené dusit 30 minut.
-
4
Z uvařeného hrášku odstraníme koření.