Sýr naložený s provensálskými bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Sýr Romadur 40%
  • 150 ml Olej olivový
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Estragon
  • 1 ks Saturejka
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1249.6 mg
  • Vláknina 25466.5 mg
  • Vitamín A 25466.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si uzavíratelnou sklenici.

  • 2

    Romadúr nakrájíme na větší kostky, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, šalotky nakrájíme na kolečka. Vše promícháme a vložíme do sklenice.

  • 3

    Sušené chilli papričky důkladně rozemneme a přidáme k sýru.

  • 4

    Opláchneme rozmarýn, saturejku, tymián, oregano a estragon. Okapané bylinky najemno nasekáme a nasypeme do nádoby se sýrem.

  • 5

    Sýr zalijeme olivovým olejem a necháme uležet alespoň 2 dny. V průběhu této doby několikrát obsah sklenice protřepeme.

  • 6

    Před podáváním osolíme.

Komentáře k receptu