Sýr naložený s provensálskými bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 60 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1249.6 mg
- Vláknina 25466.5 mg
- Vitamín A 25466.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si uzavíratelnou sklenici.
-
2
Romadúr nakrájíme na větší kostky, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, šalotky nakrájíme na kolečka. Vše promícháme a vložíme do sklenice.
-
3
Sušené chilli papričky důkladně rozemneme a přidáme k sýru.
-
4
Opláchneme rozmarýn, saturejku, tymián, oregano a estragon. Okapané bylinky najemno nasekáme a nasypeme do nádoby se sýrem.
-
5
Sýr zalijeme olivovým olejem a necháme uležet alespoň 2 dny. V průběhu této doby několikrát obsah sklenice protřepeme.
-
6
Před podáváním osolíme.