Placičky z cukety a fenyklu
Suroviny
- 250 g Fenykl sladký - hlíza
- 250 g Cuketa
- 200 g Jogurt bílý
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 ml Voda pitná
- 200 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 37 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 45.2 mg
- Draslík 366.4 mg
- Vláknina 4767.4 mg
- Vitamín A 4767.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj žloutek. Přidáme olivový olej a studenou vodu. Promícháme, zpracujeme na hladké těsto, které osolíme a opepříme. Přikryjeme utěrkou, necháme asi 30 minut v chladu.
-
2
Očištěnou cuketu a fenykl nastrouháme a vmícháme do těsta spolu s nasekanou mátou. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílku.
-
3
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme z těsta malé placičky po obou stranách dozlatova.
-
4
Upečené placičky vyjmeme na papírovou utěrku.
-
5
Podáváme teplé s bílým jogurtem rozmíchaným s prolisovaným česnekem.