Rajčatovo-pivní salsa
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 350 mg
- Vláknina 4003.5 mg
- Vitamín A 4003.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, pak je oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a opláchneme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
-
2
Základ na salsu si připravíme rozmícháním piva s olejem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem. Do této pasty vmícháme připravená rajčata, cibuli, česnek a chilli papričky. Osolíme a osladíme.
-
3
Hotovou omáčku dáme uležet do chladničky alespoň na 1 hodinu.
-
4
Podáváme k masu.