Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 250 g Listové těsto
  • 250 g Vepřový bok
  • 100 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 3 ks Česnek
  • 2.5 dl Víno červené
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1157 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 285.1 mg
  • Draslík 324.8 mg
  • Vláknina 3842 mg
  • Vitamín A 3842 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1901.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi si rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme česnek, přidáme k němu maso, které osolíme, opepříme, promícháme a dozlatova osmažíme. Pak k němu přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme poličkou a dusíme 30 minut.

  • 2

    Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme na kusy a jemně pomeleme s česnekem. V míse ho promícháme se solí a pepřem.

  • 3

    Jehněčí maso vyjmeme z vývaru, přimícháme k němu pomleté ochucené maso, černé nakládané olivy a dobře promíchanou směsí vyložíme paštikovou formu. Okraje směsi potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  • 4

    Na pomoučeném vále si z listového těsta vyválíme plát o 2 cm větší než je paštiková forma a tímto plátem masovou směs zakryjeme a okraje dobře přitiskneme. Uprostřed vykrojíme malý otvor asi v průměru 4-5 cm, vložíme vykrojený otvor volně zpět a celý povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut dozlatova.

Komentáře k receptu