Úhoř pečený na másle

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Úhoř říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 31.3 mg
  • Vláknina 367.5 mg
  • Vitamín A 367.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na špalíčky silné asi 2 cm. Osolíme jen z povrchu.

  • 2

    Vložíme na pánev s rozehřátým máslem nebo olejem, posypeme kmínem a přikryjeme pokličkou. Opékáme na mírnějším ohni po všech stranách, tak aby se jednotlivé kousky dobře propekly.

Komentáře k receptu