Povidlová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 42.2 mg
- Vláknina 2747.7 mg
- Vitamín A 2747.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Povidla s vodou rozšleháme v kastrolku. Přidáme skořici, jemně utlučený hřebíček a nastrouhanou pomerančovou kůru.
-
2
Jakmile máme povidla dohladka rozvařená, zalijeme je vodou s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme.
-
3
Když omáčka zhoustne, dochutíme ji citronovou šťávou a cukrem.