Telecí ledviny v omáčce z bílého vína
Suroviny
- 750 g Telecí ledviny
- 60 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Citrony
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián čerstvý
- 0.5 ks Chilli paprička sušená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 682.5 mg
- Draslík 749.6 mg
- Vláknina 9239.5 mg
- Vitamín A 9239.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citron vylisujeme a šťávu nalijeme do misky. Vložíme do ní omyté ledviny a necháme marinovat 15 minut. Poté ledviny vyjmeme, omyjeme horkou vodou a nakrájíme na větší kostky. Opepříme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm ledviny ze všech stran. Měkké opečené ledviny přendáme do jiné nádoby a na šťávě, kterou v pánvi pustily, osmahneme cibuli. Potom přisypeme mouku, dobře promícháme a zpěníme. Přilijeme vývar a bílé víno.
-
3
Omáčku okořeníme rozmělněnou sušenou chilli papričkou, bobkovým listem a najemno nasekaným tymiánem. Nakonec přidáme sůl, pepř, mletou papriku a dusíme nezakryté, abychom dosáhli odpaření vody a zhoustnutí omáčky. Průběžne mícháme.
-
4
Do omáčky vložíme zpět ledviny a dusíme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
-
5
Podáváme teplé.