Telecí ledviny v omáčce z bílého vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí ledviny
  • 60 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 0.5 ks Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 682.5 mg
  • Draslík 749.6 mg
  • Vláknina 9239.5 mg
  • Vitamín A 9239.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citron vylisujeme a šťávu nalijeme do misky. Vložíme do ní omyté ledviny a necháme marinovat 15 minut. Poté ledviny vyjmeme, omyjeme horkou vodou a nakrájíme na větší kostky. Opepříme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm ledviny ze všech stran. Měkké opečené ledviny přendáme do jiné nádoby a na šťávě, kterou v pánvi pustily, osmahneme cibuli. Potom přisypeme mouku, dobře promícháme a zpěníme. Přilijeme vývar a bílé víno.

  • 3

    Omáčku okořeníme rozmělněnou sušenou chilli papričkou, bobkovým listem a najemno nasekaným tymiánem. Nakonec přidáme sůl, pepř, mletou papriku a dusíme nezakryté, abychom dosáhli odpaření vody a zhoustnutí omáčky. Průběžne mícháme.

  • 4

    Do omáčky vložíme zpět ledviny a dusíme na mírném ohni ještě asi 5 minut.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu