Bramborová omeleta plněná špenátem a bílým jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1010 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 792.6 mg
- Draslík 2326.9 mg
- Vláknina 21245 mg
- Vitamín A 21245 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme máslo a brambory nakrájené na kostičky 10 minut opékáme dozlatova. Brambory odložíme do mísy.
-
2
Na pánev vložíme česnek, mletou papriku a rajčata nasekaná na kostičky, opékáme 2 minuty.
-
3
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, nalijeme k osmaženým bramborám a zamícháme.
-
4
Do vroucí vody vložíme špenát a minutu vaříme. Scedíme a zchladíme pod tekoucí vodou. Špenát promícháme se sýrem, jogurtem a fenyklem.
-
5
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, poklademe čtvrtinou bramborové směsi. Opékáme 2 minuty po každé straně. Omeletu odložíme stranou a tento postup 3x opakujeme.
-
6
Omelety navršíme špenátovou náplní a směsí s rajčaty. Ihned podáváme.