Bramborové placky se sýrem feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Pažitka
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 120 g Sýr Feta
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 660.5 mg
  • Vláknina 10743.5 mg
  • Vitamín A 10743.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, rozmačkáme na kaši.

  • 2

    Přidáme nakrájenou jarní cibulku, rozdrobený sýr feta, tymián, rozšlehané vejce, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, vše dobře promícháme. Přikryjeme fólií a vložíme na hodinu do chladničky.

  • 3

    Z těsta vyválíme kuličky o velikosti vlašského ořechu, vytvoříme silné placky, po obou stranách poprášíme moukou.

  • 4

    Rozehřejeme olej a placky opečeme z obou stran dozlatova. Hotové placky osušíme na kuchyňských papírových utěrkách a hned podáváme ozdobené pažitkou.

Komentáře k receptu