Bramborové placky se sýrem feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 29 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 660.5 mg
- Vláknina 10743.5 mg
- Vitamín A 10743.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, rozmačkáme na kaši.
-
2
Přidáme nakrájenou jarní cibulku, rozdrobený sýr feta, tymián, rozšlehané vejce, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, vše dobře promícháme. Přikryjeme fólií a vložíme na hodinu do chladničky.
-
3
Z těsta vyválíme kuličky o velikosti vlašského ořechu, vytvoříme silné placky, po obou stranách poprášíme moukou.
-
4
Rozehřejeme olej a placky opečeme z obou stran dozlatova. Hotové placky osušíme na kuchyňských papírových utěrkách a hned podáváme ozdobené pažitkou.