Jehněčí s rozmarýnem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 31 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 735.4 mg
- Vláknina 4458.8 mg
- Vitamín A 4458.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety prudce osmažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany.
-
2
Omyté lístky rozmarýnu nahrubo nasekáme a vložíme k masu. S rozmarýnem maso smažíme dalších 5 minut.
-
3
Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeným česnekem potřeme kotlety. Opékáme ještě asi 2 minuty, poté přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř a horké podáváme.