Zeleninová mísa po italsku
Suroviny
- 2 g Bazalka
- 250 g Cuketa
- 2 g Majoránka
- 2 g Oregano sušené
- 2 g Tymián sušený
- 2 g Rozmarýn čerstvý
- 50 g Máslo bylinkové
- 250 g Mrkev kořen
- 2 krajíc Chléb Pita
- 1 kávová lžička Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Estragon
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 6 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Ocet malinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 281 mg
- Vláknina 7602.2 mg
- Vitamín A 7602.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka.
-
3
Na rozpáleném oleji osmažíme cuketu a cibuli.
-
4
Vše pokapeme citronovou šťávou a přidáme pepř, sůl a mletou papriku dle potřeby. Přidáme bylinky.
-
5
Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky.
-
6
V hrnci rozmícháme zeleninový vývar se 6 lžícemi vody. Přidáme cukr a ocet a vaříme asi 5 minut spolu s nakrájenou mrkví.
-
7
Mrkev necháme vychladnout a okapat v cedníku.
-
8
Smícháme ji s olejem. Estragon očistíme, opereme a otrháme z něho dva lístky. Lístky rozprostřeme na mrkev a necháme 15 minut odležet.
-
9
Chléb lehce rozpečeme v troubě, nalámeme na kousky a namažeme bylinkovým máslem. Servírujeme se zbylými surovinami.