Polévka kmínová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.25 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1174 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 1281.3 mg
  • Vláknina 997.5 mg
  • Vitamín A 997.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku za stálého míchání opražíme mouku dohněda. Zalijeme ji vývarem a dobře zamícháme. Přidáme kmín, osolíme, opepříme a na mírném ohni 15-20 minut vaříme.

  • 2

    Pokud chceme připravit zapraženou polévku, vynecháme kmín.

  • 3

    Kmínovou polévku podáváme s topinkami z černého chleba.

Komentáře k receptu