Vaření garnáti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2058 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 515 mg
- Draslík 460.5 mg
- Vláknina 210 mg
- Vitamín A 210 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Garnáty omyjeme. Fenyklová semínka vložíme do sáčku z gázy, ponoříme do hrnce s patřičným množstvím osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme garnáty, povaříme 3-4 minuty a vyjmeme. Vyloupeme pouze ocásky a necháme jen krunýř v podobě šištičky na špičce ocásku. Odstraníme černé střívko.
-
2
Dáme do mísy omytou, osušenou a nasekanou petrželku, olej a špetku soli a vše rozšleháme. Zálivkou přelijeme uvařené garnáty na servírovací míse. Pokrm můžeme podávat horký nebo studený, ozdobený pokrájeným citronem.