Artyčoky v sherry marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 7 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 100.4 mg
- Vláknina 1510.3 mg
- Vitamín A 1510.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky vyjmeme ze sklenice a dáme okapat.
-
2
Papriku nakrájenou na menší kostky a cibuli nasekanou nadrobno osmahneme na rozehřátém oleji. Přimícháme artyčoky a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zalijeme sherry octem a sherry.
-
3
Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Podáváme vychlazené.