Šalotky v octové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 14 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 647.5 mg
- Vláknina 4492.5 mg
- Vitamín A 4492.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté šalotky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme dozlatova. Když jsou šalotky opečené ze všech stran, přidáme k nim rozemnutou sušenou chilli papričku, kterou jsme zbavili semínek. Přilijeme sherry ocet.
-
2
Šalotky osolíme, opepříme a doplníme kuličkami nového koření. Snítky oregana opláchneme, nasekáme na větší kousky a přidáme k pokrmu. Podle chuti osladíme.
-
3
Šalotky v marinádě dusíme na mírném ohni 25 minut. Necháme vychladnout a uležet alespoň 1 den.