Šalotky v octové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Šalotka
  • 2 g Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 647.5 mg
  • Vláknina 4492.5 mg
  • Vitamín A 4492.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté šalotky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme dozlatova. Když jsou šalotky opečené ze všech stran, přidáme k nim rozemnutou sušenou chilli papričku, kterou jsme zbavili semínek. Přilijeme sherry ocet.

  • 2

    Šalotky osolíme, opepříme a doplníme kuličkami nového koření. Snítky oregana opláchneme, nasekáme na větší kousky a přidáme k pokrmu. Podle chuti osladíme.

  • 3

    Šalotky v marinádě dusíme na mírném ohni 25 minut. Necháme vychladnout a uležet alespoň 1 den.

Komentáře k receptu