Zapečená zelenina se sýrem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 340 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Čedar
  • 60 ml Olej olivový
  • 180 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Tykev
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 1377.3 mg
  • Vláknina 14989.5 mg
  • Vitamín A 14989.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 289.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev zbavíme semen, nakrájíme na kousky, pokapeme polovinou oleje a pečeme ji v pekáči asi dvacet pět minut doměkka.

  • 2

    V osolené vodě povaříme květák, scedíme ho, z vývaru si uschováme 180 ml a na zbytku oleje osmažíme plátky žampionů pět minut.

  • 3

    Na másle vaříme dvě minuty mouku a pepř, vmícháváme vývar z květáku. Po třech minutách přidáme i mléko. Deset minut směs povaříme, pak ji odstavíme z ohně, přidáme hořčici a nastrouhaný sýr. Popřípadě podle chuti koření.

  • 4

    Tykev smícháme s květákem a rozdělíme je do čtyř ohnivzdorných misek. Na zeleninu poklademe houby a zalijeme je omáčkou. Povrch posypeme sýrem a pečeme je třicet pět minut.

Komentáře k receptu