Lilek na česneku a bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 7 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 704 mg
- Vláknina 18879 mg
- Vitamín A 18879 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky rozpůlíme, pokapeme olejem rozkrojenou stranu, na teflonové pánvi je osmažíme dozlatova a vyjmeme.
-
2
Do pánve dáme tři prolisované stroužky česneku, mletý zázvor, kmín, chilli koření, 20 ml vody a smažíme je, až česnek změkne. Přidáme omáčku, šťávu a 125 ml vody. Směs přivedeme k varu, vložíme lilek a povaříme deset minut doměkka.
-
3
Lilky na talíři ozdobíme kousky bazalky.