Losos na okurce a citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 800 g Losos - filety
  • 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 80 ml Víno bílé
  • 80 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Estragon
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 1256.1 mg
  • Vláknina 4241.3 mg
  • Vitamín A 4241.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Osolíme ji a protřepeme. Hodinu ji tak necháme.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme 120 g másla a opatrně je přiléváme do mísy přes kus látky. Necháme vychladnout.

  • 3

    Zbytek másla na pánvi rozpustíme a šalotku smažíme pět minut doměkka. Vložíme okurku a deset minut ji restujeme. Přilijeme ocet, víno a osm minut je povaříme. Pak přidáme smetanu, estragon a za dvě minuty i koření.

  • 4

    Mouku smícháme s kořením, obalíme v ní rybu, na másle ji smažíme pět minut z každé strany dozlatova a podáváme s omáčkou a plátky citronu.

Komentáře k receptu