Kuřecí na kari a smetaně
Suroviny
- 30 g Hrozinky
- 700 g Kuřecí prsa
- 80 ml Smetana 12% (konzumní)
- 375 ml Vývar drůbeží
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 765.4 mg
- Vláknina 2064.4 mg
- Vitamín A 2064.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmahneme doměkka kousky cibule a dva prolisované stroužky česneku. Vedle si smícháme mouku a kari. Kuřecí nakrájíme na kostičky, obalíme ho v mouce, vložíme na pánev k cibuli a česneku a smažíme čtyři minuty dozlatova. Pak přidáme zbytek mouky, minutu ji smažíme, vkládáme rozinky a celou směs přikrytou povaříme patnáct minut. Poté vložíme tymián, indické koření a necháme ho pět minut, aby uvolnilo aroma. Nakonec maso odstavíme z ohně, přidáme vývar a smetanu a vše ještě chvíli ohříváme.