Kuřecí na kari a smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 700 g Kuřecí prsa
  • 80 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 375 ml Vývar drůbeží
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 765.4 mg
  • Vláknina 2064.4 mg
  • Vitamín A 2064.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme doměkka kousky cibule a dva prolisované stroužky česneku. Vedle si smícháme mouku a kari. Kuřecí nakrájíme na kostičky, obalíme ho v mouce, vložíme na pánev k cibuli a česneku a smažíme čtyři minuty dozlatova. Pak přidáme zbytek mouky, minutu ji smažíme, vkládáme rozinky a celou směs přikrytou povaříme patnáct minut. Poté vložíme tymián, indické koření a necháme ho pět minut, aby uvolnilo aroma. Nakonec maso odstavíme z ohně, přidáme vývar a smetanu a vše ještě chvíli ohříváme.

Komentáře k receptu