Masová pizza s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jehněčí maso mleté
  • 250 g Telecí maso mleté
  • 115 g Strouhanka
  • 145 g Mozzarella
  • 20 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koření Italia
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 186.8 mg
  • Draslík 506.1 mg
  • Vláknina 2855.2 mg
  • Vitamín A 2855.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na pizzu vymažeme olejem. Rajče namočíme na půl minuty do vařící vody, pak ho oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme masa, koření, vejce a strouhanku. Směs pečeme dvacet pět minut v zapékací míse.

  • 2

    Na zbylém oleji na pánvi smažíme šest minut nakrájenou cibuli nahrubo, jeden prolisovaný stroužek česneku, vložíme cukr, tymián a smažíme dalších deset minut.

  • 3

    Na masový korpus položíme cibulovou směs, mozzarellu a plátky rajčete. Pizzu grilujeme pět minut, až se začne roztékat sýr.

Komentáře k receptu