Masová pizza s mozzarellou
Suroviny
- 250 g Jehněčí maso mleté
- 250 g Telecí maso mleté
- 115 g Strouhanka
- 145 g Mozzarella
- 20 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koření Italia
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 34 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 186.8 mg
- Draslík 506.1 mg
- Vláknina 2855.2 mg
- Vitamín A 2855.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na pizzu vymažeme olejem. Rajče namočíme na půl minuty do vařící vody, pak ho oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme masa, koření, vejce a strouhanku. Směs pečeme dvacet pět minut v zapékací míse.
-
2
Na zbylém oleji na pánvi smažíme šest minut nakrájenou cibuli nahrubo, jeden prolisovaný stroužek česneku, vložíme cukr, tymián a smažíme dalších deset minut.
-
3
Na masový korpus položíme cibulovou směs, mozzarellu a plátky rajčete. Pizzu grilujeme pět minut, až se začne roztékat sýr.