Knedlíčková polévka s kuřecím masem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 300 g Brambory
- 30 g Strouhanka
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 170 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 2 ks Kuřecí křídla
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí stehna
- 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 3 ks Pórek
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 94 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 172.5 mg
- Draslík 893.5 mg
- Vláknina 12854.8 mg
- Vitamín A 12854.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stehna, kousky cibule a mrkve a polovinu bylinek ponoříme v 1500 ml vody a 1 hodinu je na mírném plameni povaříme. Vývar scedíme a zbavíme ho tuku. Kuřecí stehna zbavíme kostí a nakrájíme ho na kousky.
-
2
Na polovině másla vaříme na pánvi pokrájené brambory a plátky pórků. Přidáme 1 litr vývaru a koření, pokračujeme tak 15 minut, až zelenina změkne. Brambory pak s pórkem umixujeme a přidáme maso.
-
3
Vedle si smícháme mouku, sodu, strouhanku, bylinky a koření. Přidáme 80 ml vody a vytvarujeme 8 knedlíčků, povaříme je v osolené vodě 20 minut.
-
4
Na zbytku másla smažíme 8 minut křidélka. Pak je vložíme do polévky i se zbylým vývarem. Povaříme ji ještě 2 minuty a podáváme se smetanou a knedlíčky.