Paprikové brambory se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1013 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 909.1 mg
- Vláknina 2625 mg
- Vitamín A 2625 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neloupané brambory důkladně opereme a omyjeme a vaříme 20 minut ve vodě tak osolené, až v ní brambory plavou na povrchu. Když se brambory uvaří, vodu slijeme.
-
2
Česnek, šalotku a petrželovou nať nasekáme nadrobno a osmahneme dozlatova na rozehřátém oleji. Těsně před koncem smažení posypeme směs mletou paprikou.
-
3
Směs a brambory promícháme. Je-li potřeba, dochutíme solí.
-
4
Podáváme horké.