Žampiony s chilli papričkami v octové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 436.3 mg
  • Vláknina 2894 mg
  • Vitamín A 2894 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na tenké plátky a necháme 5 minut vařit v osolené vodě. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme v míse se žampiony.

  • 2

    Z rozpůlených chilli papriček odstraníme semínka, papričky opláchneme, nakrájíme nadrobno a přidáme k žampionům.

  • 3

    Petrželku nahrubo nasekáme a smícháme v misce s olivovým olejem a octem. Přidáme sůl a bílý pepř. Do takto připravené marinády vložíme směs z žampionů a chilli papriček, necháme za občasného promíchání uležet alespoň 6 hodin.

Komentáře k receptu