Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mrkev kořen
  • 400 g Krůtí prsa
  • 75 g Strouhanka
  • 200 g Anglická slanina
  • 400 g Vepřový bok
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1138 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 240 g
  • Sodík 943 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 367 mg
  • Draslík 735.2 mg
  • Vláknina 6154.4 mg
  • Vitamín A 6154.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý vepřový bůček pokrájíme na kostky, pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy. Ochutíme solí, mletým pepřem 4 barev, česnekem, mletým kmínem a dobře promícháme.

  • 2

    Očištěnou omytou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupanou cibuli s omytou zelenou petrželovou a celerovou natí, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme k ní mrkev, petrželovou a celerovou nať a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Vychladlou zeleninovou směs přidáme k mletému bůčku. Krůtí prsa si nakrájíme na kostičky a dáme je se strouhankou, vajíčky, pepřem a solí k mletému masu. Vše dobře prohněteme a necháme chvíli odpočinout.

  • 3

    Formu vyložíme tenkými plátky anglické slaniny tak, aby okraje přesahovaly asi 5 cm přes okraj nádoby, pak ji naplníme masovou směsí, překryjeme okraji slaniny, nádobu uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 1 hodinu při 180°C.

  • 4

    Vychladlou vepřovou terinu odložíme do chladničky a servírujeme až na druhý den se zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu