Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou
Suroviny
- 250 g Mrkev kořen
- 400 g Krůtí prsa
- 75 g Strouhanka
- 200 g Anglická slanina
- 400 g Vepřový bok
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Česnek
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1138 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 240 g
- Sodík 943 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 367 mg
- Draslík 735.2 mg
- Vláknina 6154.4 mg
- Vitamín A 6154.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý vepřový bůček pokrájíme na kostky, pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy. Ochutíme solí, mletým pepřem 4 barev, česnekem, mletým kmínem a dobře promícháme.
-
2
Očištěnou omytou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupanou cibuli s omytou zelenou petrželovou a celerovou natí, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme k ní mrkev, petrželovou a celerovou nať a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Vychladlou zeleninovou směs přidáme k mletému bůčku. Krůtí prsa si nakrájíme na kostičky a dáme je se strouhankou, vajíčky, pepřem a solí k mletému masu. Vše dobře prohněteme a necháme chvíli odpočinout.
-
3
Formu vyložíme tenkými plátky anglické slaniny tak, aby okraje přesahovaly asi 5 cm přes okraj nádoby, pak ji naplníme masovou směsí, překryjeme okraji slaniny, nádobu uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 1 hodinu při 180°C.
-
4
Vychladlou vepřovou terinu odložíme do chladničky a servírujeme až na druhý den se zeleninovou oblohou.