Kuřecí se zeleninou a sezamem
Suroviny
- 170 g Hrášek
- 340 g Kuřecí prsa
- 20 g Zázvor celý
- 115 g Fazole černé
- 20 ml Omáčka sójová
- 20 ml Sherry brandy
- 2.75 ml Olej sezamový
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 7 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 54.4 mg
- Draslík 1072.5 mg
- Vláknina 22581.9 mg
- Vitamín A 22581.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme šťávu, kůru, jeden prolisovaný stroužek česneku, nasekaný koriandr, pepř. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády. Obalené maso necháme v ledničce jednu hodinu marinovat.
-
2
Na wok pánvi opražíme půl minuty semínka. Pak je vyndáme a do pánve nalijeme olej. Na něm třicet sekund restujeme nasekaný zázvor a jeden prolisovaný stroužek česneku. Spolu s masem a marinádou restujeme čtyři minuty. Poté vložíme nudličky mrkví, kolečka pórku a restujeme vše dvě minuty. Pak přisypeme hrášek, fazole a po dvou minutách vlijeme sherry a sójovou omáčku. Vše mícháme dvě minuty, pak přisypeme sezamová semínka a podáváme.