Čína s paprikami a kukuřicí
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Mungo klíčky
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 8 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 52.6 mg
- Draslík 735.8 mg
- Vláknina 3654.8 mg
- Vitamín A 3654.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, kukuřici scedíme a necháme okapat, klíčky propláchneme a necháme okapat.
-
2
Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého obracení opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty. Vyjmeme, do pánve vložíme papriky, kukuřici a klíčky a ve výpeku vše opékáme asi 3 minuty.
-
3
Rozšleháme pomerančovou šťávu se sójovou omáčkou a asijskou omáčkou a zálivkou pokapeme zeleninu. Posypeme sezamem a vmícháme opečené maso.
-
4
Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ozdobíme pažitkou.
-
5
Vhodnou přílohou je rýže.