Terina s vepřovým masem
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 250 g Vepřová kýta
- 850 g Vepřový bok
- 100 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paštikové koření
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1617 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 152 g
- Sodík 1083 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 416.4 mg
- Draslík 796.9 mg
- Vláknina 1657.3 mg
- Vitamín A 1657.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou kýtu (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky, opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek nadrobno posekáme. V pánvi na rozehřátém másle krátce osmažíme maso, přidáme k němu česnek s petrželkou, promícháme, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme.
-
2
Vepřový libový bůček jemně pomeleme, dáme do mísy, ochutíme solí, paštikovým kořením, pepřem, promícháme, přidáme podušené maso s petrželkou, strouhanku, vejce a znovu vše důkladně prohněteme.
-
3
Terinu vyložíme tence pokrájenými plátky uzené slaniny, pak ji naplníme masovou směsí, povrch pokryjeme též plátky slaniny, zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou a vše dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 70 minut při 180°C.
-
4
Upečenou terinu z vepřového masa necháme vychladnout, pak ji odložíme do chladničky a podáváme až na druhý den.