Terina s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 250 g Vepřová kýta
  • 850 g Vepřový bok
  • 100 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paštikové koření
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1617 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 416.4 mg
  • Draslík 796.9 mg
  • Vláknina 1657.3 mg
  • Vitamín A 1657.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou kýtu (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky, opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek nadrobno posekáme. V pánvi na rozehřátém másle krátce osmažíme maso, přidáme k němu česnek s petrželkou, promícháme, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme.

  • 2

    Vepřový libový bůček jemně pomeleme, dáme do mísy, ochutíme solí, paštikovým kořením, pepřem, promícháme, přidáme podušené maso s petrželkou, strouhanku, vejce a znovu vše důkladně prohněteme.

  • 3

    Terinu vyložíme tence pokrájenými plátky uzené slaniny, pak ji naplníme masovou směsí, povrch pokryjeme též plátky slaniny, zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou a vše dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 70 minut při 180°C.

  • 4

    Upečenou terinu z vepřového masa necháme vychladnout, pak ji odložíme do chladničky a podáváme až na druhý den.

Komentáře k receptu