Ostrá vejce
Suroviny
- 300 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 29 g
- Sodík 709 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 519.5 mg
- Draslík 346.6 mg
- Vláknina 3867.4 mg
- Vitamín A 3867.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený česnek a nastrouhaný zázvor smažíme na rozehřátém oleji, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme nadrobno nasekané chilli papričky zbavené semínek, římský kmín, cukr, sůl a špetku bílého pepře a dusíme na oleji další 3 minuty. Směs necháme vychladnout.
-
2
Mezitím si uvaříme natvrdo vejce.
-
3
Směs, která nám zatím vychladla, rozmixujeme. Přitom po částech přidáváme smetanu a studený zeleninový vývar.
-
4
Důkladně rozmixovanou směs nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté vložíme vejce uvařená natvrdo a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.