Ostrá vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 709 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 519.5 mg
  • Draslík 346.6 mg
  • Vláknina 3867.4 mg
  • Vitamín A 3867.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený česnek a nastrouhaný zázvor smažíme na rozehřátém oleji, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme nadrobno nasekané chilli papričky zbavené semínek, římský kmín, cukr, sůl a špetku bílého pepře a dusíme na oleji další 3 minuty. Směs necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím si uvaříme natvrdo vejce.

  • 3

    Směs, která nám zatím vychladla, rozmixujeme. Přitom po částech přidáváme smetanu a studený zeleninový vývar.

  • 4

    Důkladně rozmixovanou směs nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté vložíme vejce uvařená natvrdo a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.

Komentáře k receptu