Kozí sýr v arašídech se salátem
Suroviny
- 60 g Arašídy
- 400 g Sýr kozí
- 60 g Kokos - mletý (Kopra)
- 50 g Mouka pšeničná celozrnná
- 1 kávová lžička Chutney mangové
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Salát kadeřavý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Hořčice
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 24 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 204.7 mg
- Draslík 276.8 mg
- Vláknina 12864.8 mg
- Vitamín A 12864.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Arašídy na jemno nasekáme, 50 g odebereme a promícháme s 50 g kokosu a moukou.
-
2
Sýr nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a potřeme lžící hořčice. Plátky obalíme v rozšlehaných vejcích a potom v oříškové směsi.
-
3
Obalený sýr dozlatova opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Smícháme kečup, 2 lžíce hořčice a mangového čatní. Podle chuti opepříme.
-
4
Na talířích obložíme sýrové plátky omytými listy salátu, zalijeme připraveným dipem a posypeme zbylými oříšky a kokosem.