Polévka s játrovou rýží
Suroviny
- 100 g Játra hovězí
- 40 g Tuk
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Pažitka
- 50 g Hovězí slezina
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 999 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 180.5 mg
- Draslík 1256.8 mg
- Vláknina 2372.3 mg
- Vitamín A 2372.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme nasekanou petržel.
-
2
Játra umeleme, slezinu oškrábeme, přidáme žemle namočené v mléce a protřené sítem, pepř, sůl, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vejce a mouku.
-
3
Hovězí vývar uvedeme do varu, játrovou směs protlačíme přes struhadlo do polévky a na mírném ohni povaříme 4-6 minut.
-
4
Hotovou polévku posypeme najemno nasekanou pažitkou.