Rýže s oříšky a zeleninou
Suroviny
- 20 ml Voda pitná
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Šafrán
- 1 ks Cibule
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Jogurt bílý
- 1 ks Zázvor mletý
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 1 šálek Rýže loupaná
- 0.25 šálek Hrozinky
- 0.5 šálek Ořechy vlašské
- 0.5 šálek Oříšky piniové
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 44 g
- Sodík 96922 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 651.8 mg
- Vláknina 14117.1 mg
- Vitamín A 14117.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šafrán ponoříme do 20 ml horké vody. Piniové oříšky opražíme nasucho a uložíme stranou. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, tři prolisované stroužky česneku, koriandr a nové koření. Přidáme nastrouhaný kousek zázvoru, rýži a mícháme ještě minutu. Přilijeme vývar, ve varu zmírníme plamen a vaříme zvolna patnáct minut, až je rýže měkká. Přidáme šafrán i šafránovou vodu, oříšky, vlašské ořechy, hrozinky, petrželku, sůl, pepř a směs prohřejeme.
-
2
Pokrm ozdobíme jogurtem.