Pizza s ančovičkami a mandlemi
Suroviny
- 15 g Droždí
- 60 g Ančovičky konzervované
- 85 ml Voda pitná
- 85 ml Mléko polotučné
- 125 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 šálek Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Mandle plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 24 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 273.3 mg
- Vláknina 5077 mg
- Vitamín A 5077 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, sůl, droždí, polovinu oleje a trochu směsi vody a mléka. Postupně přidáme zbytek mléka s vodou a pomalu vytváříme těsto. To zpracováváme deset minut, pak ho necháme hodinu pod utěrkou kynout.
-
2
Na zbytku oleje osmažíme kolečka cibule.
-
3
Těsto vyválíme do velikosti pečícího plechu, vložíme ho na omaštěný plech, položíme na něj cibuli, nasekané ančovičky, oříšky, hrozinky, mandle, plátky paprik, pizzu osolíme, opepříme a pečeme patnáct minut dozlatova.