Slaný koláč po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1750 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 379.1 mg
- Vláknina 8030 mg
- Vitamín A 8030 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve 125 ml vlažné vody necháme stát droždí deset minut. Pak ho smícháme s moukou, mořskou solí a 40 ml oleje. S pomocí vody vytvoříme těsto. Deset minut těsto zpracováváme a pak ho necháme v teple pod utěrkou nakynout dvě a půl hodiny. Pak těsto ještě deset minut zpracováváme, dáme do olejem vymazané formy a necháme kynout dalších třicet minut.
-
2
Koláč uložíme do předehřáté trouby, polijeme zbytkem oleje, osolíme a pečeme až dvacet pět minut dozlatova.
-
3
Podáváme po vychladnutí.