Kachna na hruškách a oříšcích
Suroviny
- 400 g Bramborová kaše
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Skořice celá
- 5 g Sůl
- 5 g Tymián sušený
- 60 ml Olej olivový
- 500 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Šafrán
- 1 ks Cibule
- 6 ks Kachní prsa
- 3 ks Hrušky
- 1 ks Petržel - nať
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 23 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 122.8 mg
- Draslík 793.6 mg
- Vláknina 9946.5 mg
- Vitamín A 9946.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu osmahneme na oleji dozlatova. Uložíme ji do zapékací mísy i s tukem kromě jedné polévkové lžíce. Na té osmahneme plátky cibule dozlatova, kus skořice, tymián, vývar a směsí zalijeme kachnu. Tu povaříme hodinu a čtvrt.
-
2
Oloupeme hrušky, rozpůlíme, zbavíme jádřince. Půlky osmahneme na oleji. Česnek, oříšky, šafrán rozdrtíme a zamícháme. Pastu přidáme k masu s hrozinkami a hruškami a pečeme je dalších patnáct minut doměkka. Maso osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a podáváme ho s bramborovou kaší a zeleninou.