Kuře s fíky na citronu
Suroviny
- 500 g Fíky čerstvé
- 60 g Slanina vepřová
- 600 g Kuřecí stehna
- 125 ml Voda pitná
- 125 ml Ocet vinný
- 125 ml Víno bílé
- 2.75 ml Olej olivový
- 65 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Skořice celá
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 plátek Citronová kůra
- 0.666667 šálek Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 27 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 723.2 mg
- Vláknina 20312.8 mg
- Vitamín A 20312.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr povaříme 5 minut, přidáme ocet, 1 plátek citronu, kousek skořice a 125 ml vody. Potom vložíme fíky a dusíme je 10 minut. Přikryté je necháme 3 hodiny máčet. Poté je scedíme a dáme do mísy s vínem a citronovou kůrou. Kuřecí maso okořeníme. Osmahneme slaninu dozlatova a dáme ji do ohnivzdorné mísy. Do pánve přidáme olej a kuře rychle opečeme ze všech stran.
-
2
Fíky scedíme. Ke kuřeti přilijeme víno a vaříme ho do zhoustnutí. Obsah pánve s kuřetem vložíme do ohnivzdorné mísy a pečeme 20 minut. Přidáme fíky, vývar a vše pečeme dalších 10 minut.