Pečené kuře s bramborami a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1146 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 89 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 1573.7 mg
- Vláknina 18044.8 mg
- Vitamín A 18044.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl nakrájíme na čtvrtiny, lilek nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a rozkrájíme ji na čtvrtiny. Kuře potřeme olejem, osolíme, opepříme. Polovinu citronu s tymiánem do něj vložíme a pečeme ho třicet minut v předehřáté troubě. Poté ho znovu osolíme, otočíme na záda, okolo naskládáme brambory, obojí polijeme masovou šťávou a pokračujeme v pečení dalších třicet minut.
-
2
Pak připojíme lilek, papriku, fenykl, česnek, kuře pokapeme olejem, trochu přisolíme, opepříme, zasypeme troškou tymiánu a pečeme dalších třicet až padesát minut, podle potřeby. Zeleninu v průběhu otáčíme a maso a brambory podléváme.
-
3
Pokrm podáváme s masovým výpekem.